Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Endivgratäng med kyckling

Mumsigt recept på endivgratäng med kyckling. Till gratängen använder du kycklingfilé, endiver, tomater och gör en ostsås av mjölk, mjöl och ost. Gratinera, dekorera med endiveblad och persilja och servera med kokt potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfilén i lite olja. Salta och peppra. Koka upp mjölk. Red av med vetemjöl utrört i lite kall mjölk. Låt såsen koka ca 5 minuter. Salta, peppra och tillsätt gratängost.
  2. Putsa endivesalladen. Ta bort ca 8 blad (för 4 port). Skiva resten. Skiva också tomaterna. Lägg endivestrimlet i en lätt smord ugnssäker form. Lägg kycklingbitarna över och täck med tomater. Fördela såsen över och strö på ost. Gratinera i 200°C, ca 30 minuter.
  3. Dekorera med endivebladen och persilja. Servera bröd och ev kokt potatis till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfilé
  • olja
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl gratängost
  • 2 endiver
  • 4 tomater
  • 0,8 dl riven ost
  • persilja
  • bröd
  • 800 g potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?