Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Endive- och rödlökssallad

De krispiga endivebladen blandas med färsk persilja och rödlök som fått ligga i en ljuvlig sockerlag. Salladen är tjusig, frisk och idealisk att servera tillsammans med kött eller på buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt vatten, ättiksprit, salt och grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Skala och skiva rödlökar tunt. Lägg ner dem i ättikslagen och låt stå i minst 30 minuter.
  3. Lyft upp löken och blanda med grovt skurna endiver, grovhackad bladpersilja och kallpressad rapsolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 dl socker
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 röda lökar
  • 2 endiver
  • 1/2 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen vit- eller svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?