Endive- och apelsinsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Endive- och apelsinsallad

Riktigt fräsch och festlig är denna endive- och apelsinsallad. Med torkade aprikoser och valnötter bjuder salladen på nya spännande smakkombinationer. Servera som förrätt med ett gott bröd eller som middagstillbehör till fisk, kyckling eller kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort apelsinskalet med en kniv så att det vita försvinner. Skiva apelsinerna och arrangera i en cirkel på ett fat. Stick in endive- och salladsbladen i mitten.
  2. Skala och skiva löken tunt. Fördela lök, aprikoser och krossade nötkärnor över apelsinskivorna. Ringla olja över.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 1 endive
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 huvud lollo rossosallad
  • 1 liten rödlök
  • 1 1/2 torkad, strimlad aprikos
  • 2 msk valnötskärnor (eller hasselnötskärnor, grovt krossade)
  • 2 msk olivolja (av god kvalitet)
Lägg till i inköpslistan