Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Enchiladas med svamp och fransk senap

Dessa ugnsgratinerade enchiladas fyller du med en krämig grönsaksröra av bland annat svamp, morötter, senap och crème fraiche. Servera sedan en krispig sallad till dina varma, osttäckta enchiladas med svamp och fransk senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv morötterna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs rotfrukter och svamp i matfettet i en stor stekpanna. Blanda i crème fraiche och tillsätt senap, peppar och salt. Låt puttra några min. Blanda i persiljan.
  2. Fördela grönsaksröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem i en lätt smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 250°C, ca 10 min. Servera med sallad.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: byt till glutenfria tortillabröd och kontrollera innehållet i senapen.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt till mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 2 purjolökar
  • 300 g shiitakesvamp (ostronskivling eller champinjoner)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 1/2 msk fransk senap
  • 1 tsk grönpeppar (krossad)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl persilja (hackad)
  • 4 stora tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer