Enchiladas med grön fyllning | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Enchiladas med grön fyllning

Goda enchiladas med grön fyllning av spenat, timjan, purjolök, champinjoner och crème fraiche. Dessa goda rullar av tortillabröd gratineras i ugn och serveras med körsbärstomater.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Ansa och skiva champinjonerna.
  3. Fräs purjo, spenat och champinjoner i olja i en traktörpanna. Krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Rör i crème fraiche och vatten. Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Strö över riven ost.
  5. Gratinera i ca 10 min. Servera med körsbärstomater.

För alla

Äggfri.
Gör glutenfri: byt till glutenfria tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut osten eller bred resten av crème fraiche alternativet över tortillarullarna.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 500 g färsk spenat
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 4 stora tortillabröd (4 stora motsvarar 8 mindre)
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan