Enchiladas BBQ Vego
Här bjuds det på enchiladas med en härlig vegetarisk fyllning. Aubergine som rostas i ugnen tillsammans med vitlök och kanel kombineras med en krämig röra på bl.a. champinjoner, purjolök, sojabitar och cottage cheese. Toppa din enchilada med riven ost och gratinera i ugnen. Smaklig måltid!
Ingredienser
4 portioner
Aubergine
1/2 aubergine
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (riven)
1 tsk kanel
salt
Enchilada
200 g champinjoner
150 g purjolök
1 msk olivolja
1 paket sojabitar
1 tsk paprikapulver
100 g cottage cheese
8 tortillabröd
1 dl riven ost (gärna cheddar)
Sallad
1 kruka koriander
50 g blandad sallad
saft från 1/2 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 588 kCal
Fett29 g
Salt2.72 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och krämigt. Tog extra mycket paprikapulver för extra drag.
Emmy
2016-03-16