Enchiladas BBQ Vego

64
1 Klimatsmart
Enchiladas BBQ Vego

Här bjuds det på enchiladas med en härlig vegetarisk fyllning. Aubergine som rostas i ugnen tillsammans med vitlök och kanel kombineras med en krämig röra på bl.a. champinjoner, purjolök, sojabitar och cottage cheese. Toppa din enchilada med riven ost och gratinera i ugnen. Smaklig måltid!

Enchiladas BBQ Vego

Ingredienser

4 portioner

Aubergine

1/2 aubergine
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta (riven)
1 tsk kanel
salt

Enchilada

200 g champinjoner
150 g purjolök
1 msk olivolja
1 paket sojabitar
1 tsk paprikapulver
100 g cottage cheese
8 tortillabröd
1 dl riven ost (gärna cheddar)

Sallad

1 kruka koriander
50 g blandad sallad
saft från 1/2 lime

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt cottage cheese till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och använd ett mjölkfritt ostalternativ som riven ost.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese.
Recept och bild från Hälsans kök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentar

Emmy

2016-03-16

Gott och krämigt. Tog extra mycket paprikapulver för extra drag.

Näringsvärde per portion

Energi 2459 KJ / 588 kCal
Fett 29 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 54 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden