Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Enchiladas med avokado och majs

Denna goda mexikanska rätt passar utmärkt både till enklare bjudningar och till vardagsmiddagen. Fyll tortillabröden med köttfärs, majs, avokado, tomater och het tomatsalsa. Enchiladas med avokado och majs serverar du med strimlad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka rödlöken. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Halvera och pressa saften ur limen.
  2. Häll limesaften på avokadon så att den inte mörknar. Skölj och tärna tomaterna. Blanda lök, avokado, tomater, majs och salsa. Smaka av med spiskummin, salt och peppar.
  3. Fördela grönsaksröran på tortillabröd. Rulla ihop och lägg bröden i en lätt smord ugnssäker form. Strössla osten över. Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min. Servera enchiladas med strimlad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 1 lime
  • 2 tomater
  • 1 dl majs (djupfryst eller från burk)
  • 1 dl tomatsalsa (från burk)
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 8 tortillabröd
  • 3 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer