Empanadas med kryddig lammfärs och russin

11
2
Empanadas med kryddig lammfärs och russin

Empanadas är en typ av smarriga köttfärspiroger, här gör vi dem med en fyllning av bland annat kryddig lammfärs med smak av koriander, kardemumma och kanel. Servera gärna dessa empanadas med en het chilisås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Empanadas med kryddig lammfärs och russin

Ingredienser

15 st

Deg

6 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 1/2 tsk
salt
1 dl
kallt vatten
150 g
rumsvarmt smör

Fyllning

1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
500 g
lammfärs
1 1/2 msk
malen koriander
1 1/2 tsk
mortlad kardemumma
2 tsk
harissa (chilipaste)
1/2 tsk
malen kanel
1 dl
russin
1 msk
konc kalvfond
3 dl
vatten
3 msk
tomatpuré
-
salt
-
svartpeppar
1
ägg (till pensling)

Serveringsförslag

chilisås

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla med mjölk eller vatten.

Gör så här

Tips

Dessa empanadas blir lika goda att laga med någon annan kött- eller vegofärs.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marika

2021-05-15

För att få degen att "gå ihop" var jag tvungen lägga till mer smör, trots det var den otroligt svårjobbad och de färdiga pirogerna föll isär och blev som sandkakor i munnen. Något måste vara fel i receptet! Köttfärsen blev jättegod, den kommer vi att använda tillsammans med annat recept på empanadas.

Torunn

2021-01-13

Oj vilken smulig och svår deg. Om jag någonsin beger mig på det här igen tror jag jag hittar mitt eget gamla smördegsrecept. Helt omöjlig att arbeta med. Färsreceptet var jättegott .

Testa liknande recept