Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Empanadas

Empanadas är små läckra knyten med fyllning. Servera som snacks eller på buffébordet. Servera med salsa och gräddfil.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop massan till en smidig deg.
  2. Fyllning: Fräs kycklingfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddmixen och tomater. Koka upp under lock. Låt färsen svalna lite. Smula ner fetaost i färsen och blanda i bladspenat.
  3. Kavla ut degen tunt på en mjölad yta. Ta ut 8 cirklar, ca 20 cm i diameter (för 4 port). Fördela fyllningen på ena halvan av varje rundel. Pensla kanterna med vatten och vik över till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel och låt sedan pirogerna vila i kylen i en timme.
  4. Värm frityroljan till 160 grader i en normalstor kastrull. Fritera pirogerna i 4–5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Till servering: Servera dina empanadas varma med salsa och gräddfil.

Recept och bild från Old El Paso.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix och tillsätt gärna fiberHusk.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Välj laktosfri fetaost. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Välj tofu istället för fetaost. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller gluten) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 dl frityrolja
Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 400 g kycklingfärs
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 påse fajita kryddmix (à 30 g)
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 100 g fetaost
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
Till servering
  • 1 burk salsa (à 226 g)
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3185 kJ / 761 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept