Emmas och Kristinas frysta jordnötstårta med varm kolasås

Är du redo för en utmaning i köket? Då är det dags att du testar Emmas och Kristinas frysta jordnötstårta med varm kolasås. En helt gudomlig tårta som kommer att älskas av vännerna.

Ingredienser
10 portioner
Maräng
100 g osaltade jordnötter eller sötmandel
3 äggvitor
1 1/2 dl socker
Fyllning
3 äggulor
1 dl florsocker
1 dl jordnötssmör
2 dl vispgrädde
Kolasås
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1/2 dl osaltade jordnötter
50 g mörk choklad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stHar gjort tårtan med hasselnötter. Rostade nötterna till bottnarna och garnering. Använde hasselnötsmassa till fyllning. Gott gott.
Britta
Jaha hej igen! Nu har jag bakat denna underbara tårta igen och dubblerade hela rasket. Det blev jättebra, en högre tårta som räckte till fler. Inte en smula blev kvar, återigen gjorde den stor succé :-)
Sara
Den här kakan är underbar! Den har allt, varmt/kallt, sött/salt, hårt/mjukt jag är mycket belåten och det är en ny favorit. Alla mina gäster var helt begistrade också och denna kaka kanske överglänste de andra kakorna jag bakat. Men det gör inget! den är faktiskt alldeles alldeles underbar! Nästa gång jag bakar den kommer jag att frysa botten och fyllningen i skillda formar, det tror jag kommer att bli bättre. Jag ska dessutom öka på fyllningen, jag tror jag ska testa dubbel sats, bara för att den var så sagolikt god!
Sara
Jag bara dekorerade kakan med choklad och serverade kola såsen bredvid så man tar så mycket man vill.
Isabelle