Emmas köttfärspaj

Emmas köttfärspaj är en makalöst god paj som kommer bli mycket uppskattad. Din mumsiga köttfärs- och grönsaksröra ger du en fin smak av oregano och chilisås före den läggs i en ugnsform under ett pajdegstäcke. Servera pajen med en fräsch sallad.

Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g smör eller margarin
2 msk vatten
1 gul lök
150 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk oregano
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1/2 dl chilisås
1 pkt djupfrysta grönsaker (ärter, majs och paprika, à 250 g)
Pensling
ägg
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stNästan bättre dagen efter när den fått stå till sig lite.
Maria
Skippa chilin!
Bo anders emil
Gott och det gör inget att blanda i lite creme fraiche.
Maria
Hej Helén! Man kan frysa pajen när den är klar. Täck den väl gärna både med plast- och aluminiumfolie och lägg den i plastpåse innan den fryses. Lycka till!
Ica-köket
kan man frysa pajen när den är klar lr måste man frysa deg å röra för sig?
Helén
Jag byter ut kryddorna mot ett par påsar tacokrydda. Det blir mumsmums.
Karin
Med en liten tesked tunisisk harissa blir den "hot"! Det kan Therése pröva.
May-len
Gottgottigottgott!
Roland
Denna paj var inget speciell ! Lite smaklös.
Therése
Jag skippade grönsakerna. Jätte god
Therése