Emmas kalasfilé

Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
19
Emmas kalasfilé

Emmas kalasfilé är ett festligt och utsökt recept på fläskfilé där du tillagar köttet uppskivat i ugn med körsbärstomater och en ljuvlig sås med smak av senap och dragon. Servera gärna kalasfilén med råstekt potatis och haricots verts.

Emmas kalasfilé

Ingredienser

4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g körsbärstomater

Sås

2 dl lätt crème fraiche
1 äggula
1 msk potatismjöl
1 msk fransk senap
2 tsk dragon
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt

Till servering

råstekt potatis
haricots verts (bönor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Ett gott råd; uteslut ägg och potatismjöl,ta i riktig vispgrädde så blir det ätbart.

Monica

2008-09-28

Det här receptet blev ingen favorit hos oss. Dessutom blev det ingen sås till riset och allt blev torrt.

Jaana

2007-10-21

Med 2 dl vispgrädde, ihop blandat med resten( utan pot-mjöl och vinäger) men med mer senap. Helt ok men kalasmat?????

Lena

2007-07-28

Testa liknande recept

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtfilé med chutney
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Örtkryddade färspinnar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconlindad fläskfilé
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga