Emmas kalasfilé

Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat
19
Emmas kalasfilé

Emmas kalasfilé är ett festligt och utsökt recept på fläskfilé där du tillagar köttet uppskivat i ugn med körsbärstomater och en ljuvlig sås med smak av senap och dragon. Servera gärna kalasfilén med råstekt potatis och haricots verts.

Emmas kalasfilé

Ingredienser

4 portioner
500 g  fläskfilé
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
2 krm  peppar
250 g  körsbärstomater

Sås

2 dl  lätt crème fraiche
1   äggula
1 msk  potatismjöl
1 msk  fransk senap
2 tsk  dragon
1 tsk  vinäger
1/2 tsk  salt

Till servering

råstekt potatis
haricots verts (bönor)

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i senapen.
Gör mjölkproteinfri: byt till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggulan i såsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Ett gott råd; uteslut ägg och potatismjöl,ta i riktig vispgrädde så blir det ätbart.

Monica

2008-09-28

Det här receptet blev ingen favorit hos oss. Dessutom blev det ingen sås till riset och allt blev torrt.

Jaana

2007-10-21

Med 2 dl vispgrädde, ihop blandat med resten( utan pot-mjöl och vinäger) men med mer senap. Helt ok men kalasmat?????

Lena

2007-07-28

Testa liknande recept

Fiskfärsbiffar med senapsgräddfil
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtkryddade färspinnar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtfilé med chutney
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baconlindad fläskfilé
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gör egen lammkorv med fårost och rosmarin
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grön sparris med dragonmajonnäs
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga