Emmas kalasfilé
Emmas kalasfilé är ett festligt och utsökt recept på fläskfilé där du tillagar köttet uppskivat i ugn med körsbärstomater och en ljuvlig sås med smak av senap och dragon. Servera gärna kalasfilén med råstekt potatis och haricots verts.
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g körsbärstomater
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 äggula
1 msk potatismjöl
1 msk fransk senap
2 tsk dragon
1 tsk vinäger
1/2 tsk salt
Till servering
råstekt potatis
haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ett gott råd; uteslut ägg och potatismjöl,ta i riktig vispgrädde så blir det ätbart.
Monica
2008-09-28Det här receptet blev ingen favorit hos oss. Dessutom blev det ingen sås till riset och allt blev torrt.
Jaana
2007-10-21Med 2 dl vispgrädde, ihop blandat med resten( utan pot-mjöl och vinäger) men med mer senap. Helt ok men kalasmat?????
Lena
2007-07-28