Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Emmas kalasfilé

Emmas kalasfilé är ett festligt och utsökt recept på fläskfilé där du tillagar köttet uppskivat i ugn med körsbärstomater och en ljuvlig sås med smak av senap och dragon. Servera gärna kalasfilén med råstekt potatis och haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa filén från hinnor. Bryn filén runt om i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Låt filén kallna. Skär den sedan i skivor och lägg i en ugnssäker form.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Sås: Blanda samman lätt crème fraichen med äggula, potatismjöl, senap, dragon, vinäger och salt. Bred blandningen över filén.
  4. Skölj tomaterna och lägg dem vid sidan om filén i formen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  6. Servera med råstekt potatis och haricots verts.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i senapen.
Gör mjölkproteinfri: byt till mjölkfritt margarin och byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: uteslut äggulan i såsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g körsbärstomater
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 äggula
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fransk senap
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk vinäger
  • 1/2 tsk salt
Till servering
  • råstekt potatis
  • haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?