Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Emelies favoritwok

Gott, nyttigt och snabblagat. Emelies favoritwok är fylld av färska fräscha grönsaker i olika färger och former. Woka grönsakerna i rapsolja, krydda och servera den vegetariska rätten med kokt jasminris till lunch eller kvällsmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och ansa alla grönsaker. Skär dem i strimlor och stavar och lägg på en skärbräda intill woken.
  2. Hetta upp oljan och woka grönsakerna i tur och ordning efter koktid. Börja med morot, vitkål och broccoli.
  3. Skjut upp varje sort på wokens kanter innan nästa sort läggs ner. Krydda med örtsalt och soja. Servera med kokt jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar ca 300 g)
  • 1 broccoli
  • 1 purjolök
  • 1 pkt fryst minimajs (à ca 200 g)
  • 2 paprikor gärna i olika färg
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 msk soja
  • 3 msk rapsolja att woka i
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 710 kJ / 170 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer