Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Elvys sillabröd

(0)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett gott bröd kan få det att vattnas i munnen på nästan vem som helst. Elvys sillabröd bakar du lätt själv genom att använda dig av ingredienser som sirap, lättfil, rågkross, grahamsmjöl och vetegroddar. Gott och saftigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 l lättfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda sirapen och filen.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dessa i filen, blanda väl. Häll smeten i två välsmorda brödformar, ca 1 1/2 liter (för 2 bröd).
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 80 minuter. Pröva med en sticka, när den inte är kletig längre är bröden klara. Låt bröden svalna utan formar, på galler under bakduk.

Tips

Varje bröd ger ca 20 skivor vardera.