Elenas eleganta efterrätt med mascarpone, choklad och frukter gör sig bra som tjusig dessert till helgen. Carambolen och jordgubbarna utgör med mascarponen, chokladen, honungen och citronjuicen en lyxig kombination som du serverar i glassrån.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2004
Efterrätten innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria rån eller servera i glas.
Gör äggfri: servera i glas eller med äggfria rån.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gabriella
2019-03-30Jag bytte ut chokladen mot små jordgubbsbitar jättegott
Hedvig
2008-04-18Vi använde flera olika frukter till denna väldigt goda dessert (melon, ananas, passionsfrukt, carambole, kiwi). Dessutom använde vi också mörk choklad istället för blockchoklad.
Eva
2007-12-28Jag har nu gjort denna utsökta efterrätt flera gånger. Alltid lika uppskattad. Men jag använder mig av fin mörk choklad, inte för bitter. Jag lägger upp smeten i ett fint glas, ex martiniglas, sedan ställer jag glaset på en assiett som jag dekorerar med frukt. Lägger även lite frukt i glaset. Frukten varierar jag beroende på vad som ser fint ut i affären när jag handlar. Eva