Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Elenas eleganta efterrätt

Elenas eleganta efterrätt med mascarpone, choklad och frukter gör sig bra som tjusig dessert till helgen. Carambolen och jordgubbarna utgör med mascarponen, chokladen, honungen och citronjuicen en lyxig kombination som du serverar i glassrån.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält hälften av chokladen med vatten i en kastrull. Hacka resten med en vass kniv.
  2. Rör ihop mascarponen med hacket, kakao, vaniljsocker, honung och citronjuice.
  3. Servera röran i ett rån eller lägg i ett litet glas som ställs på en tallrik.
  4. Garnera tallriken med skivade jordgubbar och carambole, pudra över florsocker och dekorera med en smal slinga smält blockchoklad runt om.

För alla

Efterrätten innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria rån eller servera i glas.
Gör äggfri: servera i glas eller med äggfria rån.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g blockchoklad
  • 2 msk vatten
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1 1/2 tsk citronjuice
  • 4 glassrån till servering
  • 6 jordgubbar
  • 1 carambole
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?