Elenas eleganta efterrätt

30
8
Elenas eleganta efterrätt

Elenas eleganta efterrätt med mascarpone, choklad och frukter gör sig bra som tjusig dessert till helgen. Carambolen och jordgubbarna utgör med mascarponen, chokladen, honungen och citronjuicen en lyxig kombination som du serverar i glassrån.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2004

Elenas eleganta efterrätt

Ingredienser

4 portioner
200 g blockchoklad
2 msk vatten
250 g mascarpone
1 tsk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk flytande honung
1 - 1 1/2 tsk citronjuice
4 glassrån till servering
6 jordgubbar
1 carambole
1 msk florsocker

För alla

Efterrätten innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria rån eller servera i glas.
Gör äggfri: servera i glas eller med äggfria rån.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Gabriella

2019-03-30

Jag bytte ut chokladen mot små jordgubbsbitar jättegott

Hedvig

2008-04-18

Vi använde flera olika frukter till denna väldigt goda dessert (melon, ananas, passionsfrukt, carambole, kiwi). Dessutom använde vi också mörk choklad istället för blockchoklad.

Eva

2007-12-28

Jag har nu gjort denna utsökta efterrätt flera gånger. Alltid lika uppskattad. Men jag använder mig av fin mörk choklad, inte för bitter. Jag lägger upp smeten i ett fint glas, ex martiniglas, sedan ställer jag glaset på en assiett som jag dekorerar med frukt. Lägger även lite frukt i glaset. Frukten varierar jag beroende på vad som ser fint ut i affären när jag handlar. Eva