Dutch baby – ugnspannkaka med blåbär

Dutch baby är namnet på en fluffig ugnspannkaka, här ett recept där vi gör pannkakan med blåbär. Servera ugnspannkakan tillsammans med lönnsirap till efterrätt, frukost eller brunch!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2020

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan lönnsirap och för 2 portioner.
Energi2008 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein17 g
Kommentarer
12 stSupergott! Hög och fluffig kant, fin färg!
Margareta
Är det någon som provat att dubblera receptet och laga den i långpanna?
Anna
En lätt femstjärning! Fantastiskt gott och vackert. Jag blandade ut blåbären med hemkokt hallonsylt och skippade sockret. Vi åt soppa innan och då räckte den fint till tre. Denna kan man ju annars lätt kombinera med glass som efterrätt efter en festmiddag!
Carola
Fantastiskt gott och vackert.
Anna
Väldigt gott och dessutom enkelt! Läste om de modifierade recepten i kommentarerna. Låter värt att testa. Lena
Lena
Supergod och ser väldans fin ut när man precis tar ut den ur ugnen. Jag tycker dock receptet endast räcker till två, max tre personer.
Martin
Mycket god. Funkar med glutenfritt mjöl också!
Ann-britt
Hej! Jag hade en halv burk kokosmjölk som jag behövde bli av med så jag använde det istället för mjölk. Det blev jättegott! Bea
Beatrice
Finns det något att byta ut äggen mot?
Alva
Hej Alva! Det är tyvärr inget vi har provlagat men det kan funka med äggersättning eller kikärtsspad. Om du testar så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
ICA-köket
Mycket god med frasig fluffig kant. Lätt att göra men mer lagom för två än fyra personer.
Elisabet
Hej Elisabet! Tack för din kommentar och vad kul att höra att du tyckte om pannkakan! Vi har nu ändrat antalet portioner till 2-4. Hälsningar Elina
ICA-köket