Dumplingsdeg

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stOm du - som jag - har en pastamaskin någonstans längst inne i skafferiet, går det alldeles utmärkt att kavla ut degen med en sådan. Ta sedan något runt av lagom storlek och stansa ut plattorna.
Erik
Till en början blir degen torr och oelastisk men med lite slitigt knådande så blir den toppenfin efter ca 5 min och även lättkavlad till tunna, tunna dumplingshöljen.
Jameela
Hej igen Johanna! Vi gör förslag till allergi/intolerans-anpassningar på majoriteten av våra recept. När det gäller just bakning och glutenanpassningar är vi försiktiga i våra rekommendationer då det, precis som du skriver krävs en lite annorlunda bearbetning/teknik och då blir receptet många gånger något helt annat. Hoppas att du kan hitta glutenfri inspiration på: http://www.ica.se/recept/glutenfri/ där vi samlat alla våra glutenfria recept. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Hej Johanna! I Buffé nr 8 2012 så hade vi ett uppslag om hur man lyckas med glutenfri bakning. Så klart vi önskar att vi kunde anpassa alla våra recept till olika allergier, men det skulle vara alltför resurskrävande. Om vi föreslår ett alternativ så vill vi ju också ha testat det – alla våra recept är provlagade av oss.
Ica-köket
Vore trevligt om ni kunde göra glutenfria varianter på era recept också. I detta fallet har jag till exempel sett glutenfria recept på dumplings där man blandat 5dl glutenfri fin mjölmix med 2dl vatten. Sedan har degen iofs bearbetats lite annorlunda efteråt, men ändå. Varför inte ta in någon person med koll på hur man glutenanpassar mat? Allt går ju kanske inte att göra glutenfritt på ett bra sätt, men väldigt mycket och det skulle vara enormt skönt om ni kunde göra ansträngningen att göra en glutenfri version där det går. Det blir mer och mer folk som inte äter gluten av en eller annan orsak. Då skickar ni signalen att ni tänker på oss också.
Johanna