Dumplingsdeg

Betyg 2.4 av 5.237 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Dumplingsdeg

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Dumplingsdeg

Ingredienser

48 st
5 dl vetemjöl
2 - 2 1/2 dl vatten

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Om du - som jag - har en pastamaskin någonstans längst inne i skafferiet, går det alldeles utmärkt att kavla ut degen med en sådan. Ta sedan något runt av lagom storlek och stansa ut plattorna.

    Erik

  • Till en början blir degen torr och oelastisk men med lite slitigt knådande så blir den toppenfin efter ca 5 min och även lättkavlad till tunna, tunna dumplingshöljen.

    Jameela

  • Hej igen Johanna! Vi gör förslag till allergi/intolerans-anpassningar på majoriteten av våra recept. När det gäller just bakning och glutenanpassningar är vi försiktiga i våra rekommendationer då det, precis som du skriver krävs en lite annorlunda bearbetning/teknik och då blir receptet många gånger något helt annat. Hoppas att du kan hitta glutenfri inspiration på: http://www.ica.se/recept/glutenfri/ där vi samlat alla våra glutenfria recept. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hej Johanna! I Buffé nr 8 2012 så hade vi ett uppslag om hur man lyckas med glutenfri bakning. Så klart vi önskar att vi kunde anpassa alla våra recept till olika allergier, men det skulle vara alltför resurskrävande. Om vi föreslår ett alternativ så vill vi ju också ha testat det – alla våra recept är provlagade av oss.

    Ica-köket

  • Vore trevligt om ni kunde göra glutenfria varianter på era recept också. I detta fallet har jag till exempel sett glutenfria recept på dumplings där man blandat 5dl glutenfri fin mjölmix med 2dl vatten. Sedan har degen iofs bearbetats lite annorlunda efteråt, men ändå. Varför inte ta in någon person med koll på hur man glutenanpassar mat? Allt går ju kanske inte att göra glutenfritt på ett bra sätt, men väldigt mycket och det skulle vara enormt skönt om ni kunde göra ansträngningen att göra en glutenfri version där det går. Det blir mer och mer folk som inte äter gluten av en eller annan orsak. Då skickar ni signalen att ni tänker på oss också.

    Johanna

Testa liknande recept

  • Ångkokta dumplings
    Betyg 2.8 av 5.291 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dumplings med färs och ingefära
    Betyg 4.1 av 5.375 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wonton med räkor och chiliolja
    Betyg 4.9 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad