Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dubbla ost- och köttfärsbiffar

Dubbla ost- och köttfärsbiffar är en ny sorts biffar med timjan, purjolök och köttfärs. Lägg tomatbitar på biffarna och servera med timjanpotatis och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta potatisarna noga. Skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Häll över olja och strö över salt och timjan. Sätt in formen i ugnen i 250°C och låt den stå ca 25 min. Rör om någon gång under tiden.
  3. Skölj och hacka purjolöken fint. Blanda purjolöken med mjukost.
  4. Dela köttfärsen i 8 delar (för 4 port). Platta ut varje del till en platt biff. Fördela mjukosten på hälften av biffarna. Lägg de resterande biffarna över och tryck till ordentligt i kanten.
  5. Stek de dubbla biffarna i olja i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Krydda med salt. Skölj tomaterna och skiva dem. Lägg tomatskivorna på biffarna. Servera biffarna med timjanpotatis och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 750 g)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl mjukost med skinksmak
  • 500 g köttfärs
  • 2 tomater
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan