Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Dragonbräserat kycklingbröst och purjolök

Dragonbräserat kycklingbröst och purjolök är en smakrik och aptitlig middagsrätt. Bräsera kycklingen och purjon i olja och vatten i en upphettad kastrull i ugnen. Smaksätt med färsk dragon, vitlök och citron och servera med ris eller potatis. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa purjolöken och skölj den. Dela den på längden.
  2. Skär kycklingbröstet i tjocka strimlor längs med bröstet. Repa och hacka dragonen.
  3. Smörj en vid kastrull med olja. Varva kyckling och purjolök i ett lager, salta och peppra. Strö över dragon, citron och fint skivad vitlök. Hetta upp kastrullen. Häll på vattnet. Lägg på lock och ställ in i ugn i 175°C, 15-20 min.
  4. Serveras med kokt potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g purjolök
  • 500 g kycklingbröst
  • 2 kvistar dragon
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vatten
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer