Dopp i grytan med äpple och ingefära

0
0
Dopp i grytan med äpple och ingefära

Denna variation av dopp i grytan är långt ifrån ett varmt, oljigt skinkspad med blöta brödbitar. Tänk snarare en mustig buljong som både får friskhet av äppelmust och sting från ingefära. Gör som norrlänningarna och skippa mjukbrödet och doppa ett hårt tunnbröd istället för en fulländad upplevelse.

Skriv ut
Dopp i grytan med äpple och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
5 dl
skinkspad
2 msk
riven ingefära
5 dl
äppelmust
30
hela svartpepparkorn
500 - 600 g
vitkål
200 - 300 g
purjolök

Till servering

tunnbröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Gör så här

Fakta

Varför äter vi dopp i grytan vid jul?
Dopp i grytan var ursprungligen inte en del av julbordet, utan det sågs praktiskt att doppa det något hårda brödet för att mjuka upp det i spadet från grytan med kokt skinka och julkorv i samband med julförberedelserna.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept