Dopp i grytan

Har du massa härligt skinkspad kvar efter du köpt eller kokat julskinkan? Då kan du koka dopp i grytan genom att koka ihop ditt doppspad och ev smaksätta med lite söt julöl före du låter vörtbröd ligga och dra. Servera din dopp i grytan med smör, julskinka och gärna ett mörkt öl.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stKan också tillägga att vi inte använder vörtbröd utan bakar ett rågbröd till som är ganska torrt så det suger åt sig mycket doppespad 🥰
Bo
Brukar inte ha öl i men däremot kokas både fläsk och nötkött i samma spad som skinkan. 2 rejäla köttbitar att ha dom tilltugg är helt underbart samt då julkorv som också kokat med den sista halvtimmen 👌🏼
Bo
Börja såsom en del andra affärer sälja dopp spad i förpackning. Man köper färdigkokt. Och då finns ju inget spad. Så. Till nästa år hoppas jag ni löst det här i Olofström 👍. Mvh. Och god jul. Torbjörn
Torbjörn
Lägg en klyftad lök, en morot 🥕 lite mortlade julkryddor i en långpanna, slå på ngn deciliter vatten och kör skinkan på galler över pannan. Fukten gör att köttet håller sig saftig och doppan kan silas o spädas till lagom styrka.
Erik
Testa att doppa i Mjälloms tunnbröd istället för vört. Mmmmmmm (norrländsk specialitet)
Patrick
Jag ugnsbakar skinkan i folie. Tar reda på spadet som jag häller i en kastrull och sedan späder med vatten till lagom sälta.
Caroline
Jag gör skinka i en stekpåse i ugnen, då samlas allt spad i påsen. Sen häller man spadet i en stor kastrull.
Liselotte
Tips: Koka skinkan med baktermometer i. Säll in hela grytan i ugnen. Busenkelt! Den går då på jämn temperatur och du behöver inte vara rädd att den pöser. Spadet har du sedan till dopp i grytan. Förstår inte hur du ska få doppspad om du inte kokar skinkan.
Helen
Hur gör jag om skinkan är ugnsbakad i folie? Spadet har jag sparat. Har aldrig haft "Dopp i grytan" någon gång.
Britta