Donuts
![Donuts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/yddld6syqyumecktfdfm.jpg)
Klassiska donuts är lite kluriga att göra men vi lovar att det är väl värt det när du tar den första gudomliga tuggan. Doppa de nyfriterade donutsen i socker, glasyr eller choklad och njut.
![Donuts](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/yddld6syqyumecktfdfm.jpg)
Ingredienser
ca 22 st
50 g färsk jäst
3 dl mjölk
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter neutral olja till fritering
Toppingförslag (varje förslag räcker till 22 st)
Sockrade
3 dl strösocker
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
strössel
Choklad
100 mörk bakchoklad (55%)
strössel
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och choklad.
Näringsberäkningen är gjord med strösocker som topping.
Gör så här
Tips
Munkarna går bra att frysa. Frys dem då utan socker eller annan topping eller sockra om dem när dom tinat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett10 g
Salt25 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer