Donuts - grundrecept munkar
Klassiska donuts är lite kluriga att göra men vi lovar att det är väl värt det när du tar den första gudomliga tuggan. Doppa de nyfriterade munkarna i socker, glasyr eller choklad och njut. Baka munkar och överraska nära och kära med dessa fluffiga bakverk.
Ingredienser
ca 22 st
50 g färsk jäst
3 dl mjölk
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3/4 tsk salt
2 ägg
10 dl vetemjöl
2 liter neutral olja till fritering
Toppingförslag (varje förslag räcker till 22 st)
Sockrade
3 dl strösocker
Glasyr
2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
strössel
Choklad
100 mörk bakchoklad (55%)
strössel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är gjord med strösocker som topping.
Energi1044 KJ / 249 kCal
Fett10 g
Salt25 g
Kolhydrater36 g
Protein4 g
Kommentarer