Dipvåffla | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dipvåffla

Våfflor till förrätt under en middag eller som småplock på en mingelträff är festligt och välkommet. Denna angenäma dipvåffla serverar du med till exempel guacamole, avokadoröra eller med dipsås på gräddfil, räkor, kaviar eller rom.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman äggen, vattnet, saltet, bakpulvret och mjölet till en slät smet. Blanda i gräddfilen. Smält matfettet och häll ner det i smeten.
  2. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan. Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler.
  3. Ta isär till hjärtan och servera med någon dipsås, t ex guacamole. Eller servera med gräddfil, räkor och dill eller kaviar eller rom.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl gräddfil
  • 50 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan