Dinkelbröd med frukt och nötter

138
36
Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigt och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Skriv ut
Dinkelbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
5 dl
siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl
fiberrika havregryn
200 g
torkade aprikoser
2 dl
blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl
hela linfrön
2 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
4 dl
yoghurt (3 %)

Topping

2 msk
solroskärnor
2 msk
pumpakärnor

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

138

Kommentarer

Marianne

2021-04-09

Nu står brödet i ugnen. Fick göra om receptet en del för att passa till de mjölsorter jag hade hemma och ville använda. Hade också rivet äpple och lingonsylt istället för torkad frukt, som jag inte gillar. Använde också bakplåtspapper istället för att smörja formen. Ska bli spännande att smaka när det är klart.

Eva

2021-04-06

Undrar över hållbarheten? Ser så gott ut!

Ann-sofie

2021-03-15

Smakade det hos min dotter Eveline. Supergott. Hon tog 1,5 dl hasselnötter och 0,5 dl solroskärnor eftersom hon inte hade valnötter hemma.

Testa liknande recept