Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Ingredienser
1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)
Topping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
65 stHade inte aprikoser förra gången så ser fram emot att ha det nästa gång. Otroligt gott, saftigt.
Sandra
Ett mycket gott bröd. Enkelt att baka. Kommer att göra detta bröd många gånger rekommenderas.
Agneta
Ska nötterna hackas?
Helena
Hej Helena! Det ska dom inte men om du vill ha mindre bitar så är det bara att hacka dom såklart! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket