Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Ingredienser
1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)
Topping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska nötterna hackas?
Helena
2025-04-29Hej Helena! Det ska dom inte men om du vill ha mindre bitar så är det bara att hacka dom såklart! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-29Kan jag ta bort aprikoserna helt eller måste jag ha andra proportioner på mjöl eller något
Anna margareta
2024-10-27Hej Anna Margareta! Det spelar ingen roll för koncistensen om du tar bort aprikoserna. Dom ger dock en god sötma till brödet så lite sirap eller något annat sött kan du tillsätta. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-10-28Vilket gott recept och så enkelt att baka! Förutom solros - och pumpafrön, toppade jag med havssalt!
Hevin
2024-10-23