Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Ingredienser
1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)
Topping
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
65 stHade inte aprikoser förra gången så ser fram emot att ha det nästa gång. Otroligt gott, saftigt.
Sandra
Ett mycket gott bröd. Enkelt att baka. Kommer att göra detta bröd många gånger rekommenderas.
Agneta
Ska nötterna hackas?
Helena
Hej Helena! Det ska dom inte men om du vill ha mindre bitar så är det bara att hacka dom såklart! ;) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan jag ta bort aprikoserna helt eller måste jag ha andra proportioner på mjöl eller något
Anna margareta
Hej Anna Margareta! Det spelar ingen roll för koncistensen om du tar bort aprikoserna. Dom ger dock en god sötma till brödet så lite sirap eller något annat sött kan du tillsätta. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vilket gott recept och så enkelt att baka! Förutom solros - och pumpafrön, toppade jag med havssalt!
Hevin
Jättegott! Undrar hur länge brödet håller sig om man inte fryser det?
Lena
Hej Lena! Brödet håller sig i flera dagar. Ett tips är annars att skiva det innan det fryses så går det fort att tina en skiva när man blir sugen! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Har hellre i bitar av torkade svenska äpplen.
Maj-elen
Fantastiskt gott bröd, serverades på vårt bröllop och det gick åt som smör i solsken! Alla ville ha receptet sedan :)
Illiana
Vilket supergott bröd, snabbt och enkelt! Nästa gång provar jag med fullkornsdinkel som någon redan har föreslagit samt lite mindre aprikos. Härligt att kunna mixa i lite vad man känner för :D.
Susanne
LÄTTBAKAT OCH SUPERGOTT !!!!!! YVONNE
Yvonne