Dinkelbröd med frukt och nötter

Betyg 4.7 av 5.246 personer har röstat
Receptet har 65 kommentarer
Dinkelbröd med frukt och nötter

Ett nyttigare och gott bröd där vetemjölet ersätts med dinkelmjöl och havregryn. Torkade aprikoser och nötterna gör brödet mer matigt och saftigt. Ett perfekt frukostalternativ att starta dagen med.

Dinkelbröd med frukt och nötter

Ingredienser

1 bröd
5 dl siktat dinkelmjöl (à 55 g)
1 dl fiberrika havregryn
200 g torkade aprikoser
2 dl blandade nötter (t ex hasselnötter och valnötter)
1/2 dl hela linfrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl yoghurt (3 %)

Topping

2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

65 st
  • Hade inte aprikoser förra gången så ser fram emot att ha det nästa gång. Otroligt gott, saftigt.

    Sandra

  • Ett mycket gott bröd. Enkelt att baka. Kommer att göra detta bröd många gånger rekommenderas.

    Agneta

  • Ska nötterna hackas?

    Helena

    Hej Helena! Det ska dom inte men om du vill ha mindre bitar så är det bara att hacka dom såklart! ;) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan jag ta bort aprikoserna helt eller måste jag ha andra proportioner på mjöl eller något

    Anna margareta

    Hej Anna Margareta! Det spelar ingen roll för koncistensen om du tar bort aprikoserna. Dom ger dock en god sötma till brödet så lite sirap eller något annat sött kan du tillsätta. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Vilket gott recept och så enkelt att baka! Förutom solros - och pumpafrön, toppade jag med havssalt!

    Hevin

  • Jättegott! Undrar hur länge brödet håller sig om man inte fryser det?

    Lena

    Hej Lena! Brödet håller sig i flera dagar. Ett tips är annars att skiva det innan det fryses så går det fort att tina en skiva när man blir sugen! :) Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har hellre i bitar av torkade svenska äpplen.

    Maj-elen

  • Fantastiskt gott bröd, serverades på vårt bröllop och det gick åt som smör i solsken! Alla ville ha receptet sedan :)

    Illiana

  • Vilket supergott bröd, snabbt och enkelt! Nästa gång provar jag med fullkornsdinkel som någon redan har föreslagit samt lite mindre aprikos. Härligt att kunna mixa i lite vad man känner för :D.

    Susanne

  • LÄTTBAKAT OCH SUPERGOTT !!!!!! YVONNE

    Yvonne

Testa liknande recept

  • Bovetelimpa med aprikoser & frön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dinkelbröd med lingon och fänkål
    Betyg 3.4 av 5.123 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grötmix
    Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pizzadeg romana
    Betyg 4.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bröd med lingon och vört
    Betyg 4.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade parmesanbröd
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad