Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dillsill

Marinerad dillsill, gjord på en klassisk ättikslag blandad med finhackad dill, blir en pigg och njutbar måltid. Efter att sillen marinerats i två dygn får du en härlig och matig rätt, förträfflig tillsammans med färsk potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ställ kallt att svalna.
  2. Skölj sillen. Låt den rinna av väl. Skär sillen tvärs över i 2 cm breda bitar.
  3. Varva sillbitarna med dillen i en bunke/skål. Häll över den kalla lagen. Marinera i 2 dygn.
  4. Lägg upp i en skål och garnera gärna med några dillvippor.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (à 420 g)
  • 4 dl finskuren dill
Inläggningslag
  • 5 msk ren ättika (24%)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk grovt krossad vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?