Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dillpotatis med hokifilé

Lättlagad dillpotatis med hokifilé är en angenäm smakupplevelse. Med få och enkla ingredienser skapar du en härlig middagsrätt. Passar utmärkt att servera med kokt blomkål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hokin. Skär den i portionsbitar.
  2. Skala potatisarna, skär dem i klyftor och koka dem mjuka. Skala och skiva löken, fräs den i matfettet.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde och koka sakta ca 5 minuter smaksätt med vitpeppar och eventuellt med salt. Red av såsen med majsstärkelsen utrört med vatten.
  4. Lägg i potatisklyftorna och värm. Rör ner dillen strax innan serveringen.
  5. Koka fisken några minuter i saltat vatten, 1,5 msk salt/liter vatten. Servera hokin med dillpotatis och kokt blomkål.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ.

Tips

Om du följer detta recept, uppfyller rätten kriterierna för nyckelhålsmärkningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé eller annan valfri fisk
  • 12 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?