Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Dillpotatis

Ett enkelt recept på smakrik dillpotatis. Du gör receptet av potatis, dill, vitlök, olja, gurkmeja, senapsfrön och chili. Passar utmärkt att servera som tillbehör till fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i 2-3 cm tjocka skivor. Koka i saltat vatten ca 15 minuter eller tills de precis mjuknar. Låt rinna av i ett durkslag.
  2. Plocka dillen och släng stjälkarna. Skär/hacka dillen grovt. Skala och hacka vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, gurkmeja, senapsfrön och de hela chilifrukterna. Täck med lock och låt fräsa en kort stund.
  4. Rör ner potatisen i kastrullen. Tillsätt dill och fräs på låg värme under lock i 2 minuter. Smaka av med salt. Servera potatisen med lax och matyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (Rattepotatis)
  • 100 g dill
  • 4 - 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk bruna/svarta senapsfrön
  • 4 torkade chilifrukter (t ex piri piri)
Till servering
  • lax
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer