Dillknäcke

Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Dillknäcke

Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Dillknäcke

Ingredienser

20 bröd
15 g färsk jäst
4 3/4 dl vatten
2 msk honung
250 g vetemjöl (250 g motsvarar ca 4 dl)
500 g fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hackad dill
fint rågmjöl till utbakning

Gör så här

01:00:00
00:06:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Har torkat brödet i ugnen längre än 15 min men det torkar inte till hårt knäckebröd , vilket jag förväntade mig!

    Anitha

  • Mycket bra recept!

    Tanja

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi562 KJ / 134 kCal
Fett1 g
Salt0.75 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Knäckebröd
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vridna baguetter
    Betyg 4 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grytbröd
    Betyg 4.8 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
    Betyg 2 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad