Dillknäcke

4
2
Dillknäcke

Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Dillknäcke

Ingredienser

20 bröd
15 g
färsk jäst
4 3/4 dl
vatten
2 msk
honung
250 g
vetemjöl (250 g motsvarar ca 4 dl)
500 g
fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)
2 tsk
salt
2 tsk
bikarbonat
1 dl
hackad dill
-
fint rågmjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos,  mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Anitha

2018-09-27

Har torkat brödet i ugnen längre än 15 min men det torkar inte till hårt knäckebröd , vilket jag förväntade mig!

Tanja

2018-08-05

Mycket bra recept!

Näringsvärde per portion

Energi 562 KJ / 134 kCal
Fett 1 g
Salt 0.75 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept