Dillknäcke
Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
20 bröd
15 g färsk jäst
4 3/4 dl vatten
2 msk honung
250 g vetemjöl (250 g motsvarar ca 4 dl)
500 g fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 dl hackad dill
fint rågmjöl till utbakning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Energi562 KJ / 134 kCal
Fett1 g
Salt0.75 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Har torkat brödet i ugnen längre än 15 min men det torkar inte till hårt knäckebröd , vilket jag förväntade mig!
Anitha
2018-09-27Mycket bra recept!
Tanja
2018-08-05