Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Dillknäcke

Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löses upp. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 20 bitar (för 20 bröd) och forma till runda bollar.
  3. Kavla ut till runda tunna knäckebröd, ca 30 cm i diameter, på mjölad bänk. Lägg på bakpappersklädda plåtar och nagga bröden med en nagg eller gaffel.
  4. Grädda i mitten av ugnen 4–6 minuter. Lägg sedan alla bröd på hög och torka i ugnen på ca 100°C i 15 min. Låt svalna på galler. Förvara i en lufttät burk.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos,  mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Ingredienser

Portioner: 20 bröd
  • 15 g färsk jäst
  • 4 3/4 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 250 g vetemjöl (250 g motsvarar ca 4 dl)
  • 500 g fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl hackad dill
  • fint rågmjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 562 kJ / 134 kCal