Dillkaviarfyllda spättarullar
Dillkaviarfyllda spättarullar är ett lyxigt och smakrikt fiskrecept. Spättafiléerna får en ägg-, kaviar- och dillfyllning inlindade i sig innan filéerna serveras med ris och broccoli.
Ingredienser
4 portioner
1 pkt djupfrysta rödspättafiléer (à 400 g)
2 ägg
1/2 dl dillkaviar
1 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 msk pressad saft av citron
2 msk hackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God vardagsmat med få ingredienser. Hade ingen dillkaviar hemma, men använde vanlig och blandade i lite färsk dill istället. Hade i 2,5 dl Milda mat&visp och ökade mängden mjöl till 3 msk. Såsen var ju nästan det godaste av allt, så det var tur att jag gjorde mer av den! Serverade med broccoli och kokt Marilyn-potatis, det passade utmärkt till.
Marie
2012-10-24God och smidig vardagsmat som sköter sig själv i ugnen. De flesta av ingredienserna har man ju hemma. Bytte grädden mot mellanmjölk och creme fraiche. Gott även i lunchlådan!
Cecilia
2007-04-11gott men jag dubblade mängden på såsen.
Malin
2006-06-27