Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillkaviarfyllda spättarullar

Dillkaviarfyllda spättarullar är ett lyxigt och smakrikt fiskrecept. Spättafiléerna får en ägg-, kaviar- och dillfyllning inlindade i sig innan filéerna serveras med ris och broccoli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödspättafiléerna. Hårdkoka äggen. Skala och hacka äggen och blanda med kaviaren. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fördela röran på spättan och rulla ihop. Rör ut mjölet i grädden i en traktörpanna. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Smaka av med citron och salt. Lägg spättarullarna i såsen. Låt sjuda under lock ca 5 min. Strö över dill. Servera spättarullarna med ris och broccoli.

Tips

Uteslut vetemjölet om du inte tål vanligt mjöl. Verkar såsen för tunn kan såsen istället redas med 1-2 tsk arrowrot utrört i lite kallt vatten (för 4 port). Ringla redningen över den färdiga fisken och låt koka upp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfrysta rödspättafiléer (à 400 g)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl dillkaviar
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan