Dillbakad lax med kärlekspotatis och citrongrönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dillbakad lax med kärlekspotatis och citrongrönt

Härlig dillbakad lax med kärlekspotatis och citrongrönt passar perfekt på alla hjärtans dag! Tillaga din lax täckt av len dillkräm ovanpå potatis medan du gör salladen av vackra haricots verts, lök och selleri med härlig citrussmak. Servera direkt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  3. Lax: Finhacka dillen, men spara några dillvippor till garnering. Blanda crème fraiche, dijonsenap och dill.
  4. Ta ut potatisen när ca 10 minuter av tillagningstiden återstår. Lägg på laxbitarna och krydda dem med salt och peppar. Bred dillkrämen på laxen. Ställ tillbaka i ugnen ca 10 minuter, tills både lax och potatis är klara. Gör citrongrönsakerna under tiden.
  5. Citrongrönt: Koka haricots verts 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Kyl dem hastigt i kallt vatten och häll av.
  6. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda löken med citronskal, citronjuice och socker i en skål. Låt stå 3 minuter.
  7. Skär sellerin i strimlor. Blanda löken med selleri, haricots verts och olja. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera den dillbakade laxen och potatisen med citrongrönsakerna. Garnera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.

Tips

Skär ett djupt snitt längs mitten på varje laxfilé och fyll ”fickorna” med dillkrämen så tränger smakerna in mer.

Ingredienser

Portioner: 4
Kärlekspotatis
  • 1 påse cheriepotatis (à 900 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
Dillbakad lax
  • 1 kruka dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 frysta, tinade laxfiléer (à 125 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Citrongrönt
  • 1 paket haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 rödlök
  • finrivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 1 msk citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 2 selleristjälkar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info