Dill- och senapslax i folie med primörsallad

Härlig senapssmakande grillad lax i paket med en fräsch primörsallad av färskpotatis, morötter, sparris och sockerärter. Blanda salladen i en frisk vinägrett av äppelcidervinäger och rapsolja.

Ingredienser
4 portioner
4  portionsbitar av laxfilé
1 msk svensk grov senap
1/2 dl finhackad dill
1  citron
Primörsallad
10  små färskpotatisar
1  knippe fina späda morötter
1  knippe grön sparris
150 g sockerärtor
Vinägrett
1 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl rapsolja
1  finhackad schalottenlök
1 dl finhackad gräslök
 salt
 peppar
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stTar låååång tid och laxen blir torr
Henrik
Hej Henrik! Tack för din kommentar. Vi har nu förtydligat receptet att du ska grilla den tills laxen har en innertemperatur på 54°C. En exakt tid är svår att säga eftersom det är många saker som påverkar stekningen, t ex om laxen är kylskåpskall och hur varm grillen är. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag bredde på rätt rejält med senap och det var bra för annars hade det inte smakat så mycket. Annars var det supergott! Till och med vår 1½-åring åt riktigt bra!
Camilla
otroligt gott och lätt att göra laxpaketet. salladen alldeles utmärkt
Christina