Dill- och citronmajonnäs

Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Dill- och citronmajonnäs

Ett lättlagat recept på krämig och god dill- och citronmajonnäs. Du gör majonnäsen av bland annat ägg, dijonsenap, olja, dill och citron. Passar utmärkt att servera till fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Dill- och citronmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
4 msk olivolja
1 dl finskuren dill
skalet från 1 citron
4 tsk färskpressad citronjuice
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • För mycket smak av senapen.

    Pierre

  • Tyckte varken olivoljan eller citronzesten hörde hemma här. Smakade mer som någon konstig kräm till en kaka, fast med dill i 🤔

    Jenny-ann

  • Otydligt med hur mycket citroncest det ska vara. Även bra om man äntligen med att det ska vara samma temperatur på olja och ägg.

    Magnus

Testa liknande recept

  • Vitlöksmajonnäs
    Betyg 3.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronmajonnäs
    Betyg 3.3 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majonnäs med brynt smör
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillmajonnäs
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tryffelmajonnäs
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad