Dill- och citronbakad lax med mos

Betyg 3.5 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Dill- och citronbakad lax med mos

Utsökt recept där smaskig dill- och citronkräm breds på laxfiléer som sedan steks ljuvligt goda i ugnen. Servera den tilltalande laxen med fluffigt potatismos, krispiga sockerärter och syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2014

Dill- och citronbakad lax med mos

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
20 g dill
1 citron
1 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g laxfilé
150 g sockerärtor
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin

Gör så här

00:10:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mjuka fina smaker!

    Petra

Näringsvärde per portion

Energi2626 KJ / 629 kCal
Fett33.3 g
Kolhydrater43.1 g
Protein35.3 g

Testa liknande recept

  • Potatisstomp med lax och dillsås
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt lax med dill- och senapssås
    Betyg 2.9 av 5.520 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad