Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Dessert d'été (sommardessert)

Lättlagat och gott recept på en fransk sommardessert med melon, jordgubbar, socker, rött vin och mynta. Låt denna Dessert d'été stå ett tag innan du serverar som efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa frukterna. Skär ut köttet från melonerna och dela i mindre bitar. Dela jordgubbarna i två delar.
  2. Lägg frukterna i en skål tillsammans med sockret. Häll över vinet och blanda försiktigt. Låt stå i 3-4 timmar. Vänd ner de hackade myntabladen. Servera och njut.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små gula meloner
  • 1 kg jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 5 dl rött vin
  • 15 färska myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?