Decembersoppa med skaldjur | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Decembersoppa med skaldjur

En värmande soppa är gott i decemberkylan, men är samtidigt en lättare middag som passar lika bra sommartid. Denna skaldjurssoppa blir matig med broccoli och rotselleri och har smak av vitt vin, curry och apelsin. Välj räkor, crabfish eller både och.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och rotselleri. Halvtina och skär broccolin i bitar.
  2. Fräs lök, selleri och curry några minuter i lite olja i en stor kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt vatten och ev vin.
  3. Låt soppan koka under lock 10-15 minuter. Smaksätt med lite salt och citronpeppar.
  4. Tillsätt broccolin och koka ytterligare ca 5 minuter.
  5. Servera med räkor eller crabfish och rivet apelsinskal.

Tips

Den färdiga soppan kan även köras i mixer om man önskar en helt slät soppa.

Ingredienser

Portioner: 3
  • 1 liten gul lök
  • ca 100 g rotselleri
  • ca 250 g fryst broccoli
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olja
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • ev 1 dl vitt vin
  • salt
  • citronpeppar
Till servering
  • räkor eller crabfishpinnar
  • rivet apelsinskal
Lägg till i inköpslistan