Danskt rågbröd

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
2
Danskt rågbröd

Baka eget danskt rågbröd! Mörkt, saftigt och smakrikt bröd fullproppat med linfrön, solrosfrön och sesamfrön. Perfekt till frukosten eller som bas till de danska delikatesserna smörrebröd. Brödet tar sin tid att baka så planera in brödbaket i god tid.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Danskt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
2 dl  rågkross
10 g  jäst
3 1/2 dl  kallt vatten
1 dl  öl
1 1/2 tsk  salt
2 dl  linfrön
1 dl  solrosfrön
1 dl  sesamfrön
2 1/2 dl  vetemjöl
2 1/2 dl  rågmjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Besviken! Inte genombakad efter 1,5 tim i 175 grader. Innetemp 98 grader men fortfarande blöt. Fick bakar om utan form i 1 timme till.

Wolfgang

2022-11-15

Det här är inte riktigt danskt rågbröd. Det är för mycket vetemjöl i samt jäst. Riktigt rågbröd innehåller rågmjöl, rågkärnor, salt, vatten och rågsurdeg. Jag blev nyfiken på vad ni kunde kalla dansk rågbröd men kommer inte att baka det.

Marianne

2022-03-18

Testa liknande recept

Lingonlimpa med gräddfil
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grov yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tyskt fullkornsbröd
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågkakor
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga