Danskt rågbröd

2
1
Danskt rågbröd

Baka eget danskt rågbröd! Mörkt, saftigt och smakrikt bröd fullproppat med linfrön, solrosfrön och sesamfrön. Perfekt till frukosten eller som bas till de danska delikatesserna smörrebröd. Brödet tar sin tid att baka så planera in brödbaket i god tid.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Danskt rågbröd

Ingredienser

1 limpa
2 dl rågkross
10 g jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 dl öl
1 1/2 tsk salt
2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl rågmjöl

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Marianne

2022-03-18

Det här är inte riktigt danskt rågbröd. Det är för mycket vetemjöl i samt jäst. Riktigt rågbröd innehåller rågmjöl, rågkärnor, salt, vatten och rågsurdeg. Jag blev nyfiken på vad ni kunde kalla dansk rågbröd men kommer inte att baka det.

Testa liknande recept

Mörkt filmjölksbröd
Knäckebröd
Bröd med grönsaker
Cookie-kladdkaka
Banankaka
Källarfranska