Danska Limfjordsostron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Danska Limfjordsostron

Inte alltför avancerat kan du själv tillaga lyxiga ostron. Gör en vitvinssås av schalottenlök, vitlök och timjan. Komplettera rätten med härlig smak av fänkål och lakrits innan du slutligen tillsätter ostronen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Öppna ostronen, pochera i sin egen saft.
  2. Sås: Stek schalottenlök tills den blir genomskinlig. Tillsätt vitlök, timjan och vitt vin. Låt koka in lite. Tillsätt grädde och koka upp. Tillsätt ostronspadet precis innan servering. Skumma upp såsen med en stavmixer.
  3. Fänkål: Skär fänkålen fint, tvärs emot fibrerna. Fräs i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt pastis och låt koka in.
  4. Servera i ostronskalen.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 ostron alt Bretagneostron
Sås
  • 1/2 finhackad schalottenlök
  • smör till stekning
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • timjan
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
Syltad fänkål
  • 1 liten fänkål
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar
  • pastis
Lägg till i inköpslistan