Dansk sill med kapris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Dansk sill med kapris

Ett delikat recept på inlagd sill. Med kapris, rödlök, kryddnejlika och lagerblad får sillen ljuvliga smaker. Lika god på en hårdbrödmacka som till julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Blanda lagen. Ge den ett uppkok så att sockret löser sig. Låt den kallna.
  2. Skiva löken fint. Skär sillen i bitar. Varva sill, lök och kryddor i en skål och slå på lagen. Låt sillen dra i några timmar, eller över natten i kylen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 2 rödlökar
  • 2 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 6 kryddnejlikor
  • 2 msk kapris
Ättikslag
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit
Lägg till i inköpslistan