Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dansk omelett

Omelett är lätt som en plätt fast med mycket större smak! Med stekt bacon, skivade tomater och lite gräslök serverar du den krämiga omeletten varm direkt från pannan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggvitorna hårt.
  2. Rör ihop äggulorna med grädden. Salta och peppra. Blanda försiktigt med äggviteskummet.
  3. Smält smöret i en omelettpanna, häll i äggsmeten. För undan det som gräddas så att all smet blir gräddad. Omeletten ska vara lite krämig, stek den inte för länge.
  4. Servera med skivade tomater, bacon och gräslöken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äggvitor
  • 4 äggulor
  • 2 msk grädde
  • 1 msk smör
  • 2 tomater
  • några skivor stekt bacon
  • 2 msk klippt gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer