Dalgona coffee – koreanskt kaffe

Betyg 4 av 5.260 personer har röstat
Receptet har 37 kommentarer
Dalgona coffee – koreanskt kaffe

Har du hört talas om dalgona coffee? Det är en koreansk kaffedrink där mjölk toppas med kaffeskum. Du gör enkelt kaffefluff själv, allt du behöver är snabbkaffe, socker, vatten och elvisp. Här gör vi en variant på iskaffe, men det går även att göra kaffedrinken varm – servera då med varm mjölk och utan is!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Dalgona coffee – koreanskt kaffe

Ingredienser

2 portioner
4 msk snabbkaffepulver
4 msk strösocker (eller sötströ)
4 msk kokande vatten
4 dl mjölk

Till servering

is

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

37 st
  • Gick fort och blev härligt fluff !! Ska testa nästa gång med lite mindre socker för mindre sötma o mer kaffesmak . Bra recept !

    Elin

  • Nja det var ingen hit. För stark kaffesmak och inte tog det några 3 minuter snarare 6-7 minuter och då var det ändå inte rätt färg.

    Anna kristina

  • Vidrigt

    Johanna

  • Supergott! Gjorde med drygt 2 msk socker. Blev jättesnabbt ett bra skum!

    My

  • Jag har gjort det här receptet flera gånger och älskar det. Jag läste kommentarerna om att det är svårt att få ett skum och det är inget problem för mig. Jag brukar använda Gevalia snabbkaffe och en mjölkskummare, det tar bara nån minut

    Evelina

  • Följer ett annat recept med mindre mängd kaffe, vatten och socker. Tänkte bara svara på en kommentar om att det tog länge att få till ett skum och en undran om det berodde på kaffepulvret. Det verkar stämma att det är så att det tar olika länge beroende på kaffepulver, vissa är enklare än andra att få upp ett skum med. Flera Nescafe sorter kan vara lite knepiga har jag läst, går att få ganska snabbt resultat med Nescafé Gold koffeinfritt dock.

    Johanna

  • Testat med koffeinfritt och barista. Brutalt gott. Bästa drycken 🫶

    Simone

  • Jag vet inte om jag behöver en tidsmaskin för det tar inte några 3 minuter att vispa, det tar 20 minuter med en motorsåg och det där skummet som ska bildas lyser med sin frånvaro - har testat både med strösocker, sötströ, kokande vatten, iskallt vatten - händer inte ett skit. Kaffet är snabbkaffe från Nescafe om det spelar någon roll (?).

    Maria

  • Går också att blanda lite kaffelikör i mjölken, det blir jättegott!

    Sofia

  • Macau ligger inte i Sydkorea, det ligger i Kina.

    Tom

Näringsvärde per portion

Energi814 KJ / 195 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Banan- och toffeepaj med choklad
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Caramel frappuccino
    Betyg 3.9 av 5.413 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bruschetta med mozzarella
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad chokladkräm med citruspäron
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransbullar med vit choklad
    Betyg 4.7 av 5.120 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med mozzarella
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad