Dalgona coffee – koreanskt kaffe
Har du hört talas om dalgona coffee? Det är en koreansk kaffedrink där mjölk toppas med kaffeskum. Du gör enkelt kaffefluff själv, allt du behöver är snabbkaffe, socker, vatten och elvisp. Här gör vi en variant på iskaffe, men det går även att göra kaffedrinken varm – servera då med varm mjölk och utan is!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
2 portioner
4 msk snabbkaffepulver
4 msk strösocker (eller sötströ)
4 msk kokande vatten
4 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck (t ex havre- eller mandeldryck)
Till servering
is
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi814 KJ / 195 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Följer ett annat recept med mindre mängd kaffe, vatten och socker. Tänkte bara svara på en kommentar om att det tog länge att få till ett skum och en undran om det berodde på kaffepulvret. Det verkar stämma att det är så att det tar olika länge beroende på kaffepulver, vissa är enklare än andra att få upp ett skum med. Flera Nescafe sorter kan vara lite knepiga har jag läst, går att få ganska snabbt resultat med Nescafé Gold koffeinfritt dock.
Johanna
2024-11-12Testat med koffeinfritt och barista. Brutalt gott. Bästa drycken 🫶
Simone
2024-09-29Jag vet inte om jag behöver en tidsmaskin för det tar inte några 3 minuter att vispa, det tar 20 minuter med en motorsåg och det där skummet som ska bildas lyser med sin frånvaro - har testat både med strösocker, sötströ, kokande vatten, iskallt vatten - händer inte ett skit. Kaffet är snabbkaffe från Nescafe om det spelar någon roll (?).
Maria
2024-09-11