UNDER 15 MIN | Enkel

Dalgona coffee – koreanskt kaffe

Har du hört talas om dalgona coffee? Det är en koreansk kaffedrink där mjölk toppas med kaffeskum. Du gör enkelt kaffefluff själv, allt du behöver är snabbkaffe, socker, vatten och elvisp. Här gör vi en variant på iskaffe, men det går även att göra kaffedrinken varm – servera då med varm mjölk och utan is!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i ca 2–3 minuter till ett fluffigt skum.
  2. Till servering: Häll mjölk och is i två glas och toppa med kaffeskummet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Ingredienser

Portioner: 2
  • 4 msk snabbkaffepulver
  • 4 msk strösocker (eller sötströ)
  • 4 msk kokande vatten
  • 4 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck (t ex havre- eller mandeldryck)
Till servering
  • is

Näringsvärde
Per portion

Energi 1254 kJ / 300 kCal