Dalgona coffee – koreanskt kaffe
Har du hört talas om dalgona coffee? Det är en koreansk kaffedrink där mjölk toppas med kaffeskum. Du gör enkelt kaffefluff själv, allt du behöver är snabbkaffe, socker, vatten och elvisp. Här gör vi en variant på iskaffe, men det går även att göra kaffedrinken varm – servera då med varm mjölk och utan is!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
2 portioner
4 msk snabbkaffepulver
4 msk strösocker (eller sötströ)
4 msk kokande vatten
4 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck (t ex havre- eller mandeldryck)
Till servering
is
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi814 KJ / 195 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater37 g
Protein6 g
Kommentarer
Suveränt med instant espresso. Jag kör skummet med EN elvispkrok direkt i glaset, häller i iskuber och toppar med mjölk. Ett sugrör i och lite omrörning och man är i kaffehimlen.
Lotta
2023-07-08Funkar det med instant espressopulver? Jag blev bjuden på det och gillar det men tyckte att det var för svagt.
Lotta
2023-06-16Hej Lotta! Vi har inte provat men det går säkert utmärkt. Eller ta lite mer av vanligt frystorkat kaffe. Lycka till och skriv gärna en kommentar hur det blev. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-16Å en skvätt vodka 👍
Christina
2022-07-23