Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dal - ett måste

Dal är en rätt inspirerad av de indiska köken. Med spiskummin, vitlök och kajennpeppar blir de gula ärterna kryddiga och en fint tillbehör till de flesta rätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg ärterna i minst 12 timmar. Kläm av lösa ärtskal. Skala och hacka löken och vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig kastrull. Fräs spiskummin, lök och vitlök. Rör ner ärterna, salta och peppra. Häll på vattnet.
  3. Koka upp. Skumma av ärtskal. Sänk värmen och sjud under lock i ca 45 minuter, eller tills ärterna är mjuka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl gula ärter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olja
  • 0,8 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 l vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?