Dal - ett måste
Dal är en rätt inspirerad av de indiska köken. Med spiskummin, vitlök och kajennpeppar blir de gula ärterna kryddiga och en fint tillbehör till de flesta rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003
Ingredienser
4 portioner
4 dl gula ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
4/5 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 l vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod - fast jag satte nog nästan dubbelt så stor mängd kryddor än det som angavs i receptet
Gertrude
2014-01-31Smakar, tafatt, iaf om man håller sig till angiven mängd kryddor. Bättre blir det med lite mer vitlök (säg en klyfta till) mer spiskummin (ung. lika lycket till utöver receptet) och en rejäl gnutta korianter, gärna hackad färsk. Malen koriander funkar också finifnt, då ca 1-2tsk.
Sergej
2012-03-02