Dal - ett måste

2
2
Dal - ett måste

Dal är en rätt inspirerad av de indiska köken. Med spiskummin, vitlök och kajennpeppar blir de gula ärterna kryddiga och en fint tillbehör till de flesta rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Dal - ett måste

Ingredienser

4 portioner
4 dl gula ärtor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olja
4/5 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 l vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Gertrude

2014-01-31

Jättegod - fast jag satte nog nästan dubbelt så stor mängd kryddor än det som angavs i receptet

Sergej

2012-03-02

Smakar, tafatt, iaf om man håller sig till angiven mängd kryddor. Bättre blir det med lite mer vitlök (säg en klyfta till) mer spiskummin (ung. lika lycket till utöver receptet) och en rejäl gnutta korianter, gärna hackad färsk. Malen koriander funkar också finifnt, då ca 1-2tsk.