Dal - ett måste

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
2
Dal - ett måste

Dal är en rätt inspirerad av de indiska köken. Med spiskummin, vitlök och kajennpeppar blir de gula ärterna kryddiga och en fint tillbehör till de flesta rätter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2003

Dal - ett måste

Ingredienser

4 portioner
4 dl  gula ärtor
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
4 msk  olja
4/5 tsk  malen spiskummin
1 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar
1 l  vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod - fast jag satte nog nästan dubbelt så stor mängd kryddor än det som angavs i receptet

Gertrude

2014-01-31

Smakar, tafatt, iaf om man håller sig till angiven mängd kryddor. Bättre blir det med lite mer vitlök (säg en klyfta till) mer spiskummin (ung. lika lycket till utöver receptet) och en rejäl gnutta korianter, gärna hackad färsk. Malen koriander funkar också finifnt, då ca 1-2tsk.

Sergej

2012-03-02

Testa liknande recept

Ärtsoppa med smörstekta bönor och ingefärskvarg
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Indisk vitkål med ärter
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.4 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Ärtbiffar med kokta gula ärter
Betyg 3.8 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga