Daimcheesecake

Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.

Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g smör
2 förp oreokakor (à 154 g)
Fyllning
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost
3 dl daimkulor
Till garnering
oreokakor
hallon
daimkulor
Gör så här
05:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett31 g
Salt0.61 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Står 2 förp Oreokex i receptet till botten men i texten står det 3/4 förp och resten till garnering. Vilket gäller?
Erica
2025-04-29Hej Erica! Nja, 3/4 av kexen till botten. Alltså 3/4 av 2 förpackningar, resten är till topping. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-30Hej! Kan man göra denna glutenfri / laktosfri? Bara byta ut ingredienserna, blir den bra ändå ? Mvh Lisa :)
Lisa
2022-11-09Kan man efter servering frysa in igen resterande tårta som blir över?
Lovisa
2022-08-25Hej Lovisa! Vi rekommenderar inte att frysa in tårtan som har varit fryst och tinats upp. Du kan dock skära du upp den frysta tårtan i portionsbitar och tar så många bitar som du behöver och lägger resten tillbaka i frysen. När du skär upp en fryst tårta så ta en stor, vass kniv och värm upp den i varmt vatten och torka med papper så är tårtan lättare att skära. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
ICA-köket
2022-08-26