Daimcheesecake

Daim och cheesecake är oväntad men riktigt god kombination. I detta recept bakas botten på oreokakor istället för digestivekex, vilket ger en intensiv chokladsmak som passar ihop med daim. Enkel att göra men behöver frysas i minst 5 timmar innan servering.

Gör så här
05:00:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 12 portioner.
Energi1966 KJ / 470 kCal
Fett31 g
Salt0.61 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
14 stStår 2 förp Oreokex i receptet till botten men i texten står det 3/4 förp och resten till garnering. Vilket gäller?
Erica
Hej Erica! Nja, 3/4 av kexen till botten. Alltså 3/4 av 2 förpackningar, resten är till topping. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej! Kan man göra denna glutenfri / laktosfri? Bara byta ut ingredienserna, blir den bra ändå ? Mvh Lisa :)
Lisa
Kan man efter servering frysa in igen resterande tårta som blir över?
Lovisa
Hej Lovisa! Vi rekommenderar inte att frysa in tårtan som har varit fryst och tinats upp. Du kan dock skära du upp den frysta tårtan i portionsbitar och tar så många bitar som du behöver och lägger resten tillbaka i frysen. När du skär upp en fryst tårta så ta en stor, vass kniv och värm upp den i varmt vatten och torka med papper så är tårtan lättare att skära. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina
ICA-köket