Currystekta torskfiléer med äppelfräs
Gudomliga, lättlagade currystekta torskfiléer med äppelfräs. Lite exotiskt och otroligt njutbart blir äppelfräset tillsammans med honung och kryddor. Serveras med kokt potatis och gröna ärter.
Ingredienser
4 portioner
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin till stekning
Äppelfräs
1 knippa salladslök
2 äpplen
1 msk smör eller margarin
1 msk flytande honung
1 msk vinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
kokt potatis
ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bytte ut fisken mot kycklingfile som jag skar på längden och panerade/stekte på samma sätt, fungerade utmärkt( sonen vägrar äta fisk).
Cecilia
2008-12-08Mycket gott. Fräset var en höjdare som verkligen ger mersmak.
Fredrik
2007-08-30Torskfillen + fräset var utomordetligt gott, rekommenderas.
Jan
2006-06-03