Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currystekta torskfiléer med äppelfräs

Gudomliga, lättlagade currystekta torskfiléer med äppelfräs. Lite exotiskt och otroligt njutbart blir äppelfräset tillsammans med honung och kryddor. Serveras med kokt potatis och gröna ärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Äppelfräs: Skölj och finstrimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs lök och äpplen i matfettet i en stekpanna ca 5 min.
  2. Krydda med honung, vinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.
  3. Vänd fiskfiléerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med vetemjöl, curry, salt och peppar.
  4. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värme ca 4 min per sida.
  5. Servera den nystekta torsken med äppelfräs, kokt potatis och ärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g torskfilé, sej eller hoki
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
Äppelfräs
  • 1 knippa salladslök
  • 2 äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • kokt potatis
  • ärter
Lägg till i inköpslistan