Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Currykyckling med couscous

Här är en aromatisk och mättande currykyckling med couscous som innehåller uppskattade smaker av bland annat paprika, äpple och banan samt en exotisk kryddning. Både vuxna och barn brukar gilla den här currykycklingen som passar till vardag och fest.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingfiléerna (om frysta används). Skala och hacka löken. Värm olja i en gryta. Fräs löken några minuter.
  2. Strö på curry. Lägg i kycklingfiléerna. Vänd i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula över hönsbuljongtärningen och häll vatten vid sidan. Låt småputtra i ca 15 minuter.
  3. Kärna ur och strimla paprikan. Skala ev äpplena, kärna ur och tärna dem stort. Tillsätt grädde till kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous, mango chutney och skivad banan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 2 äpplen
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • couscous
  • mango chutney
  • banan
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer