Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currykyckling med couscous

Kryddig kyckling i en härlig tomatsås som doftar av vitlök och curry. Servera currykycklingen med couscous, mangochutney och jordnötter. En rätt som för tankarna och smaklökarna till Indien.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i portionsbitar. Skala och klyfta löken.
  2. Fräs lök, curry och pressad vitlök i olja i en gryta några minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater, tacosås, buljongtärningar och kycklingibtar.
  4. Sjud under lock på svag värme i ca 25 minuter eller tills kycklingen är klar. Krydda med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 1/2 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 1 dl tacosås
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • salt
  • peppar
Till servering
  • 2 dl couscous
  • 250 g jordnötter
  • mangochutney
Lägg till i inköpslistan