Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currykryddade kycklingben

Härligt goda currykryddade kycklingben med en läcker sås av kajennpeppar, yoghurt och gurka. Kycklingen tar cirka 45 minuter att tillaga och serveras gärna med klyftpotatis, gurksås och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina kycklingbenen om djupfrysta används. Lägg benen i en liten långpanna.
  3. Mixa mango chutneyn slät med mixerstav eller i en liten mixer. Tillsätt olja, curry och salt. Pensla benen med blandningen.
  4. Stek mitt i ugnen i ca 20 min. Vänd benen någon gång under tiden. Kontrollera att kycklingbenen är genomstekta dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  5. Sås: Rosta under tiden sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna.
  6. Skölj och småtärna gurkan.
  7. Smaka av yoghurten med salt och peppar. Blanda i sesamfrö och gurka.
  8. Servera kycklingbenen med såsen, klyftpotatis och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 färska eller djupfrysta kycklingben
  • 1 dl mango chutney
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk salt
Sås
  • 2 msk sesamfrön
  • ca 10 cm gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?