Currydoftande lins och potatispytt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currydoftande lins och potatispytt

Denna vegetariska pytt av potatis, gröna linser, curry och kanel smakar härligt gott. Currydoftande lins- och potatispytt tillagas på under 45 minuter och serveras gärna med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka linserna mjuka enligt förpackningens anvisning. Skala och skär potatisen i tärningar. Lös upp saffranet i lite kokande vatten.
  2. Fräs potatis i matfettet tillsammans med curry, spiskummin och kanel. Häll över buljongen och saffranet och låt småputtra i ca 20 minuter.
  3. Lägg i de kokta linserna och blanda runt. Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt ris och ev raita.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl gröna linser
  • 8 potatisar (8 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 pkt saffran (à 1/2 g)
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 kanelstänger
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan